Biografie

Michaela is in 1957 geboren in het mooie zuiden van Oostenrijk op kalrijke grond, waardoor zij als kind opgroeide in een natuur vol wilde bloemen en planten.

In Wenen volgde zij het Musisch Pedagogische Realgymnasium tot de verhuizing naar St.Cruz de Tenerife, waar de middelbare school deels in het Spaans werd afgemaakt. Zij leerde daar veel over de subtropische flora die op de Canarische eilanden zo bijzonder is.

Na 2 jaar Engeland, diverse cursussen en als aupair, werkte zij als reisgids rond alle Canarische eilanden.

Zij trouwde in Nederland en kreeg twee kinderen. Op landgoed Pijnenburg realiseerde zij een grote tuin en hield regelmatig open dagen met verkoop van planten en tuin accessoires. Zij schilderde veel, had les en illustreerde een aantal dierenboeken.

Enkele jaren, tot de sluiting van Rozenkwekerij de Wilde in Bussum, werkte zij met en tussen de rozen en Clematissen. Zij gaf snoeicursussen op de kwekerij, verkocht en adviseerde o.a. op de tuindagen van Bingerden en Hex in België.
Zij ontmoette veel mensen uit het tuin- en plantenvak. Zoals o.a. rozenkweker Luis Lens, Peter Beals, tuinarchitecte Modeste Herwig, Roger Phillips en Martyn Rix, schrijvers van wetenschappelijke tuinboeken. Zij gaven haar veel kennis en inspiratie.

In 2002 verhuisde Michaela naar Landgoed Hemmen in de Betuwe om daar een eigen bedrijf te starten waar zij al haar talenten kon gebruiken.
Thans heeft zij zich beperkt tot waar haar hart het meest ligt. Tuinen, bloemen en planten.

Zij heeft maandelijks een vaste rubriek in een klein Betuw´s krantje, waar zij over planten schrijft. En is vanaf 2014 bezig met diverse tuinprojecten door het gehele land. Voor haar tuin en bloemwerk is zij wekelijks bij de beste kwekers en bloemveilingen te vinden. Tussen al de vrolijkheid van duizenden planten, bloemen, geuren en goedgehumeurde mensen is creëren met groen steeds weer een groot feest.

Michaela Rothauer Tuinontwerpster